Naslovna / BiH / Alkoholizirani vozači najveća opasnost na cestama Brčko distrikta

Alkoholizirani vozači najveća opasnost na cestama Brčko distrikta

Tokom proteklog vikenda prilikom pojačane kontrole saobraćaja policija u Brčko Distriktu je kontrolisala 242 vozila i vozača. Kontrola upravljanja vozilom pod uticajem alkohola izvršena je nad 152 vozača, a kod 36 vozača utvrđeno da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, za što su im izdati prekršajni nalozi i isključeni su iz saobraćaja, kazao nam je Kenad Bajrić, komandir Jedinice saobraćajne policije Brčko Distrikta.

Od 1.1. pa do današnjeg dana, policija je tokom godine otkrila 1171 slučaj upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju, a 293 vozača je odbilo alkotestiranje, naznačio je Bajrić.

Gledajući statističke pokazatelje, a koristeći se medicinsko – stručnom argumentacijom može se izreći konstatacija, da su vozači u alkoholiziranom stanju godinama najveća pošast na cetama u Brčko Distriktu, jer predstavljaju potencijalne ubice na cesti, kazao je Bajrić, koji je apelovao na iste da se pridržavaju saobraćajne kulture i da u alkohliziranom stanju ne upravljaju lično motornim vozilom nego da koriste drugo prevozno sredstvo.

(Radio Brčko)

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)