Naslovna / Nekategorizirano / IZBORI 2016… Jeste li se registrirali?

IZBORI 2016… Jeste li se registrirali?

Stižu nam u susret još jedni izbori,  Ako to već niste uradili, odvojite nešto vremena te se registirirajte kako bi mogli glasati iz inozemstva.

Na prostoru Brčko distrikta 42,36 posto stanovništava čine Bošnjaci, 34,58 posto čine Srbi dok samo 20,66 posto Hrvata. Velik broj hrvata boravi i radi vani, ovaj put diaspora je ta koja treba i mora da se odazove, ona je ta koja odlučuje kome dati povjerenje.

Rok za registraciju glasovanja putem pošte ističe za nekoliko dana točnije 17. 7.

Ne budimo oni koji kažu glasovali ili ne opet će biti isto, jer ovaj put neće biti isto.

Odazovite se i birajte  one za koje mislite da će nas najbolje voditi, one koji će svim Hrvatima u cijelom distriktu pomagati najbolje što mogu i znaju, i one kojim vjerujete.

 

Ovdje imate obrazac i podijelite ga svima koje poznajete: http://www.izbori.ba/…/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-hrv.p…

Lokalni izbori 2016. godine u Bosni i Hercegovini koji će se održati prve nedjelje u oktobru koštat će oko osam miliona konvertibilnih maraka, potvrdili su u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine.
Polovina sredstava od oko četiri miliona KM osigurat će se iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine za aktivnosti koje provodi Centralna izborna komisija Bosn i Hercegovine kao što je štampanje glasačkih listića, dok će drugu polovinu od oko četri miliona KM osigurati općine i opštine u Bosni i Hercegovini, te Skupština Brčko distrikta iz svojih budžeta za finansiranje biračkih odbora i druge aktivnosti lokalnih izbornih komisija,prenosi Anadolu Agency.
Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine inače, birat će se devet gradonačelnika i 132 načelnika općina/opština.
Birat će se 74 općinska vijeća u Federaciji BiH, te 58 skupštine opština u bh. entitetu Republika Srpska. Treba biti izabrano ukupno 140 načelnika i gradonačelnika gradova i općina/opština u BiH i to njih 78 u Federaciji BiH i 62 u Republici Srpskoj.
Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine birat će se i Skupština Brčko distrikta BiH,  Skupština Grada Banje Luke i gradonačelnik Grada Banje Luke, te skupštine gradova Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje kao i gradska vijeća Bihaća, Tuzle, Zenice i Širokog Brijega.

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)