Naslovna / BiH / U Brčkom pronađena tri lica sa područja Afganistana

U Brčkom pronađena tri lica sa područja Afganistana

Dana 21.03.2017. godine, oko 12:30 sati Policija je obaviještena da su u teretnom motornom vozilu “Scania”, u krugu jedne privatne firme u Brčkom, prilikom istovara robe, uočena tri nepoznata lica.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su, u tovarnom dijelu teretnog motornog vozila zatekli tri nepoznata muška lica i provjerom njihovog identiteta utvrdili da se radi o licima sa područja Afganistana.

Daljim radnjama utvrđeno je da su isti dovezeni teretnim motornim vozilom, registarskih oznaka Republike Moldavije kojim je upravljalo lice-vozač sa inicijalima E. M, rođen 1988. godine, iz Moldavije.

Lica predata Službi za poslove sa strancima

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom su preduzete radnje vršenja uviđaja, te pretresa teretnog motornog vozila, u skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

“S obzirom da se lice (vozač) E. M. dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Krijumčarenje ljudima’ iz člana 189. Krivičnog zakona BiH isti je lišen slobode i u toku današnjeg dana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja”, navedeno je u policijskom izvještaju.

Pronađena tri lica su predata inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH, radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Izvor: Otisak.ba

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)