Naslovna / Vijesti / Krepšićani, možete li prepoznati osobu sa slike

Krepšićani, možete li prepoznati osobu sa slike

Od jutra do sutra sam svoj majstor

Garevački župnik vlč. Anto svoj radni dan u ove hladno jesenje vrijeme započinje moljenjem krunice u 6.30 sati, a zatim slijedi misa zornica u 7.00 sati. Poslije euharistije podjeli lijepe riječi s vjernicima i svakoga od njih nagradi nekom mudrošću, a onda svatko kreće na svoju stranu.

Dok mještani odlaze kućama on oblači radni kombinezon i ne skida ga do večernjih sati. S obzirom na to da je u župnom dvoru od ranije ostalo ne uređenih i zapuštenih prostorija bila je nužna obnova istih.

Sa spoznajom da se za majstore nema novca odlučio je biti sam svoj majstor i to s pjesmom na usnama.

I tako iz dana u dan postavio je novi parket i obojio zidove prostorija koje danas izgledaju sasvim drugačije.

Još će nekoliko dana potrajati ovi radovi a onda će za blagdane Božića urediti crkvu i okititi borove te spremiti novi duhovni plan i uz božićne pjesme prirediti svoje nadarene propovijedi kojima će obradovati i okrijepiti kako same mještana tako i sve one koji će za te dane doći u svoj zavičaj da tu obiteljski dočekaju rođenje malog djetešca.

Uzimajući u obzir činjenice da su Isusu poklone donijela tri kralja – Baltazar, Melkior i Gašpar – znači da se sam Božić ne bi trebao svoditi isključivo na kupovanje i darivanje darova, već na slavljenje Isusova rođenja u društvu najbližih.

Izvor;  GIP piše Mišo Perak

Comments

comments

Pročitajte još

Konačno: Potpisan Sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko – Gunja

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić i koordinator Brčko distrikta Bosne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)