Naslovna / Svijet / Otišao je stražar dubljeg smisla; Kada me je nazvao ispala mi je slušalica iz ruke

Otišao je stražar dubljeg smisla; Kada me je nazvao ispala mi je slušalica iz ruke

Legendarni kantautor Đorđe Balašević napustio nas je u petak poslijepodne u Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a u istu je prebačen prije samo tri dana zbog upale pluća. Kako prenose srpski mediji, stanje mu se jučer naglo pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema te zbog zaraze koronavirusom, a unatoč naporima liječničkog tima, ništa na žalost nije uspjelo.

Brojni su se njegovi kolege i prijatelji s tugom oprostili od njega, a jedna od njih je i Severina koja je duboko potresena njegovom smrću. – …ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj pizzeriji… Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove… nasmijao se… A onda me jednu večer nazvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi volio da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja.

Bila sam u Njemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke… nisam ništa govorila, nisam vjerovala, a on je nastavio: “Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumet ću ako me odbiješ…” “Ako me odbiješ?” Pa moja prva kupljena kazeta je ‘Boža zvani Pub’, kupljena u “Fotomuzikaliji” u Splitu 1982. Nasmijala sam se i rekla da je baš duhovit. “Da li bi mi otpevala ‘Virujen u te’ i ‘Ja samo pjevam’, to su mi najlepše pesme. Znam sve što si napisala… A i moj sin Aleksa bi volio da dođeš na koncert.”

To je bio osjećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umjesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase…”, započela je Severina i nastavila:  – Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springsteen, mogu mikrofon o klin… Meni je to bilo isto.

Najavio me ovako: “Kaže meni moj sin – tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert.” Ljudi u publici su se smijali i mislili da priča vic. A onda je rekao: “Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje… Sine, evo ti Severina…” Pjevala sam i ‘Virujen u te’ i ‘Ja samo pjevam’ i nakon toga smo ostali u kontaktu… On je napisao onaj izmijenjeni tekst pjesme na Porinu “Mala je dala” 2001. “Dušo, znaš, koliko god te neko volio, nikad te neće razumeti i ne očekuj da te razumeju… Tamo gore na bini ne razume te niko ko nije gore odigrao puno utakmica… Olujno je tamo gore di nas nije puno stiglo…” Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i ‘Provincijalka’ i ‘Devojka sa čardaš nogama’. Sve žene su čekale bas takvog, iz tih pjesama… i bio si takav.

Ne znam kako se oprostiti… Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija. – zaključila je podužu objavu na Instagramu.

/Vecernji.hr./

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)