Naslovna / Posavina / Problemi koji muče MZ Gorice

Problemi koji muče MZ Gorice

Iako se nalazi u blizini tvornice vode, mjesna zajednica Gorice Brčko distrikta još nema gradsku vodu, te se mještani snalaze onako kako znaju i umiju, uz pomoć privatnih bunara ili arteraca.

Predsjednik MZ Gorice Stjepan Perikić ističe da voda koju stanovnici koriste često nije ispravna, te da nema informacija kada će i da li će biti izgrađena nova vodovodna mreža.

“Obraćali smo se vladinom Odjelu za komunalne poslove, jer su sredstva obezbijeđena. Nisu još ni projekt završili, a to traje nekoliko godina”, istaknuo je Perikić.

Problem u ovom mjestu dodatno stvara i nepostojanje pješačkih staza uz brčansku obilaznicu koja, praktično, ovo naselje siječe na pola.

“Mjesna zajednica je na jednoj strani, crkva i arterski bunar su na drugoj, groblje i kuće na trećoj strani, dok je obilaznica na četvrtoj strani, a nema pristupa pješačkim stazama. Obraćali smo se Javnom poduzeću “Putevi Brčko”, ali rečeno nam je da projektom nisu bile predviđene staze, te da ne mogu mijenjati projekt. Međutim, sad kad je obilaznica puštena u promet ništa ne poduzimaju po tom pitanju”, rekao je Perikić.

/radio brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)