Naslovna / Posavina /  Problem koji muči Marković Polje, Krepšić  i Gorice -Video

 Problem koji muči Marković Polje, Krepšić  i Gorice -Video

 Mnoga naša sela koja naseljavalju hrvati povratnici tijekom godine su prazna jer njihovi mještani u najvećem broju borave i rade u inozemstvu.   Sretna okolnost u toj   prilično tužnoj činjenici da su ljudi koji rade u zapadnoevraopskim državama veliki donatori u svim ulaganjima u izgradnji njihovih sela.  Mora se naglasiti da  i Vlada Brčko distrikta ispunja svoje obaveze kada je briga o ovim selima u pitanju. Drugim riječima postoji dobra suradnja između hrvata i njihovih partnera tj. hrvatskih prestavnika u samoj vlasti. Riječi su to Slavke Mandić predsjednika mjesne zajednice Marković Polje koje je iznio pred novinarom Hit televizije.

Ipak gorući problem Marković Polja, Krepšića i Gorica je vodovodna mreža koja još nije prošla kroz ova mjesta.  Voda u mjesnim bunarima ne samo da nije za piće nego je neupotrebljiva i za održavanje higijene iznosi u svom izlaganju Mandić. 

Pred Vladom distrikta ova tri sela nastupaju zajedno tražeći što skorije rješenje ovog gorućeg problema. Postoji obećanje prestavnka iz vlasti da će i ovaj problem u naredne tri godine biti riješen.  To bi nam puno značilo jer vodu za piće cijelo ovom vrijeme kupujemo i donosima sa raznih arterskih bunara koji nisu blizu. 

Na kraju gos. Mandić želi zahvaliti mještanima svoga sela koji poslije niza godina, se nisu odrekli i zaboravili svoje selo. Naprotiv i dalje sudjeluju i novčano podržavaju brojne projekte koji bivaju pokrenuti u selu i okolini. 

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)