Naslovna / Nekategorizirano / Jedanaesta poplava Lomnice u Drenovi u 2014

Jedanaesta poplava Lomnice u Drenovi u 2014

Drenova tiha i mirna.Sve sto nisu uništile dosadašnje poplave, sazrelo. I orasi i grozdje i dunje… I sve bi bilo nekako idilično, usprkos ogromnim štetama od poplava tijekom godine. A onda pobijesni Lomnica! Po jedanaesti puta ove godine ne možemo ni u Drenovu, ni iz nje.

Lomnica, bas onako u njenom stilu, stiže preko noći i izli se preko poderanog nasipa u Martinovićki do vrtova ispod kuća, a zatim preko Polja prema Krepsiću. I Kanal se razli i donese ogromnu količinu vode, sabranu negdje od Bos. Samca. Svu tu silnu vodu ne mogaše zaraslo korito Lomnice odnijeti u također visoku Savu, pa se sva ta enormna vodena masa izli u drenovljanske njive i na put prema Krepšiću. I Bakočica se sa malim zakašnjenjem izli preko puta i po tko zna koji put podijeli Drenovu na dva dijela.

Državni dužnosnici , valjda navikli na poplave ove godine, i ne registriraše ovu novu drenovljansku katastrofu; nitko se ne javi i nitko ne upita jesmo li zivi, možemo li jos.

Sreća da je ovaj put sve trajalo samo tri dana. Ostalo je naravno blato i mulj po asvaltu, po njivama i sokacima… Od nekakve žetve soje nema naravno ni govora; jedino se kukuruzi mogu ubrati – ako još neka poplava i to ne odnese.

Dobro nas krenulo ove godine!

Pozdrav svima Joja”

Comments

comments

Pročitajte još

Ometanje nedjeljne mise u katedrali

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali …

Jedan komentar

  1. ZALOSNO MOJ JOJA POZDRAV NADAMSE DASE ZNAMO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)